20. Katarinski sajam Slavonski Brod

Krajem mjeseca studenog u Slavonskom Brodu održava se tradicionalni Katarinski sajam, koji će se ove godine održati po dvadeseti put. Zadnjih godina je gastronomija postala sastavni dio sajma, a ove godine će Slavonski Brod biti i jedan od pet domaćina Hrvatskog kuharskog kupa.

Hrvatski kuharski kup, koji je državno prvenstvo, a koji će se održati u našem gradu u sklopu Katarinskog sajma veliki je uspjeh svih onih koji su radili na promociji slavonske kuhinje jer samo s takvom promocijom, sudjelovanjem na natjecanjima u drugim gradovima i promoviranjem našeg domaćeg i naših proizvoda smo uspjeli otvoriti oči Kuharskom savezu i prikazati našu slavonsku kuhinju ravnopravnom, rame uz rame kuhinji.
Nije dobro uspoređivati, ali u svakoj kuhinji treba pronaći ono najbolje – meso crne slavonske svinje, čvarke, slastice, tortice od žira ili dunje…
Ono što kulinarski kup nudi je da sve stare namirnice i recepte treba prilagoditi modernom kuharstvu da bi naši kuhari na natjecanjima mogli biti rame uz rame ostalim kuharima.
Naš šef kuhinje, Tihomir Krijan, koji je ujedno i predsjednik Udruge kuhara naše županije, je požrtvovno išao na sva natjecanja i uspostavio kontakte, prezentirao naša jela i osvojio simpatije kuhara iz cijele Hrvatske i uspio dogovoriti ovaj kuharski kup
, rekla je Vlasta Krpan, direktorica Hotela Art.

Osim kuharskog kupa, novost na ovogodišnjem Katarinskom sajmu bit će i Brodski festival piva.

– Za ovogodišnji jubilarni, 20. Katarinski sajam sprema se nešto posebno, a to je prvi Brodski festival piva. Pokušali smo obogatiti program, pa uz Katarinski sajam i Gastro sajam u suradnji s Hotelom Art organiziramo i Prvi brodski festival piva u suradnji s Kućom piva. U šatoru i na platou ispred Dvorane Vijuš bit će postavljena tri točionika piva: točionik Kuće piva, točionik domaćih brodskih pivara i točionik manjih pivara poput OPG Bošnjak i Zmaj. Sva 4 dana sajma u šatoru će biti bogat program, očekuje se nastup brodskih bendova, njih čak dvadesetak te nastupi kudova, a očekuje nas i edukativni program te HAK-ov simulator prevrtanja kako bi nas podsjetio da pod utjecajem alkohola ne sjedaju za volan.

Ulaz je besplatan i na Pivski festival i na Katarinski sajam. Svečano otvorenje Katarinskog sajma održat će se u četvrtak, 19. 11.2015. u podne, a Pivskog festivala isti dan u 19 sati, rekao je Dejan Vuksanović, direktor Razvojne agencije grada Slavonskog Broda.

035portal.hr 

Katarinski sajam logo

PRATITE NAS: