Drugi dan Katarinskog Sajma je protekao u mirnijem tonu što se tiče aktivnosti. Interesantno je da su nas posjetili kolege iz Novog Sada, ali i poznati hrvatski bloger Domagoj Jakopović – Ribafish. Kroz Ribinu priču ćemo Vam dočarati koje su aktivnosti obilježile petak na Katarinskom Sajmu.

Na samom početku, vrhunski kuhar iz Novog Sada – Zlatko Reljanović, je već pripremao svoj daleko poznati čobanac na terasi restorana Dvorane Vijuš u sklopu Gastro manifestacije “Kuhajmo Slavonski“. Degustirao ga je i kolega kuhar iz Podravke – Zlatko Sedlanić. Prodiskutirali su o novim trendovima na kuharskoj sceni gdje se pojavio zanimljiv koncept Tegla’s koji se probija na cijelu regiju.

Kroz Katarinski s Ribom

Za sve one koji nisu bili na Katarinskom, barba Riba ih vodi u obilazak! 🙂

Posted by Katarinski sajam on Saturday, November 21, 2015

Nakon čobanca, imali ste priliku vidjeti delicije koje su radili mladi kuhari pod paskom mentora iz Podravke i Hotela Art s temom “Tradicionalna slavonska kuhinja na moderan način”. Bilo je vrhunskih jela za koje mnogi ni ne znaju. Zanimljivost je da su se sva jela spravljana od proizvoda iz “Slavonske košarice“.

Nakon degustacije čobanca, na redu je bio posjet sajmu, odnosno pregled ponude brodskih obrtnika i poduzetnika. Svi gosti su pozitivno iznenađeni brodskom susretljivošću.

Prije posjeta Festivalu Piva, organizirano je i predstavljanje “Slavonske Trpeze“. A održana je i press konferencija s temom aktivnosti PPS-a “Moja lijepa Slavonija kraj Save“. Turističke zajednice su predstavile primjere dobre prakse, ali i planove kojima će se pokušati pojačati turistički potencijal našeg kraja.

Za kraj, nezaobilazan je Prvi brodski festival piva! Predstavljena su craft piva, piva brodskih pivara, inozemna piva, odnosno više od 100 vrsta piva pod jednim šatorom. Uz odlične brodske bendove, zabava i opušteno druženje nije izostalo.

Katarinski sajam logo

PRATITE NAS: