Katarinski Sajam se uključio u kampanju projekta udruge DEBRA Croatia / Djeca Leptiri i tvrtke Media – Plus. Ovom kampanjom se prikupljaju sredstva za djecu oboljelu od bulozne epidarmolize. 

Što je Epidarmoliza?

Možeze pogledati o ovoj rijetkoj bolesti na sljedećem videu:

DEBRA, društvo oboljelih od bulozne epidermolize djeluje već 19 godina i brine o svim oboljelima i njihovim obiteljima iz Hrvatske, kao i iz susjednih zemalja. Imati buloznu epidermolizu znači imati kožu krhku i ranjivu poput leptirovog krila. I običan dodir može značiti novu bulu, novo oštećenje. Svakodnevnica znači nove rane, nova previjanja, začuđene poglede, bol, kirurške zahvate, znači stalnu ovisnost, pomoć, njegu i pratnju drugih. Zato oboljele često nazivamo “Djeca Leptiri”.

Bebe se rađaju sa bolešću, a većina su 80-100%-tni invalidi već nakon nekoliko godina života. U Hrvatskoj trenutno ima 50-tak oboljelih od EB-a (uglavnom djeca i mladi, jer im je radi bolesti životni vijek bitno smanjen).

DEBRA ulaže velike napore u pomaganju djeci i njihovim obiteljima. Najviše se zalaže za prikupljanje financijskih sredstava za konstantnu nabavku i slanje zavojnog materijala oboljelima, te odgova na sve ostale individualne potrebe članova, te pomaže kod ugovaranja pregleda i potrebnih zahvata.

Budući da su sredstva potrebna za rad društva vrlo visoka i da je svaka prikupljena kuna više nego dobrodošla, pozivamo Vas da se uključite u kampanju i postanete dio njihove priče.

Nadamo se da ćete se uključiti i Vi!

Katarinski sajam logo

PRATITE NAS: