Ivan Lazarević (21) iz Slavonskog Broda prvi je pivski maratonac u povijesti! Točno u 16.30 sati Ivan je prošao kroz ciljnu ravninu u festivalskom šatoru Brodskog festivala piva, nakon što je uspješno i bez težih posljedica najbrže istrčao, odnosno preživio 2 kilometra dug Prvi pivski maraton (od Kuće piva do SD Vijuš), što ga je u sklopu Festivala piva organizirala brodska Kuća piva, te se tako upisao u povijest ove jedinstvene pivske priče.

„Nije bilo ni teško ni naporno, samo ako imate dobru volju i izvrsnog trenera kao što ga imam ja, a to je gospodin Željko Špalat, vlasnik Kuće piva, može se sve. Mislim da je ideja o pivskom maratonu odlična i zaslužuje posebno mjesto u kalendaru događanja u gradu Slavonskom Brodu“,

rekao je u prvoj izjavi Ivan Lazarević, koji je za svoj uspjeh dobio zlatnu pivsku medalju i čast da otvori sutrašnje prve Olimpivske igre.

Drugo mjesto sa zaostatkom od svega nekoliko minuta osvojio je, slučajno ili ne, Dean Margeta, alias Pivomir Hmeljovski koji je inače i službeni trener ekipe Brodskih pivopija, sudionika Olimpivskih igara. Treće su mjesto i brončanu medalju podijelili Eugen Prskalo i Matija Krznarić koji su istodobno prošli kroz cilj.

Svi sudionici pivskog maratona složili su se da je to bio pravi izazov, i u trčanju i u ispijanju piva, a zadatak im je u konačnici bio na deset postaja popiti po „tricu“ (3 dl piva) odnosno ukupno 3 litre piva u dionici dugoj dva kilometra. Svaka čast dobro utreniranim maratoncima na izdržljivosti i zavidnom kapacitetu! Njihovom zdravicom: pivili!

Tekst i fotografije: Ivica Vlašić

Katarinski sajam logo

PRATITE NAS: